454e1a8bfdfe7524b5da9872b21e77fc1235399fe0afa1cde3fbef0cef3ae840

Pripravili sme si pre vás foto návod ako správne pripraviť Legendárne buchty, aby boli krasne nadýchané, mäkkučké a voňavé. S týmto postupom v šiestich krokoch zaručene vykúzlite tie najlepšie buchty pre vašu rodinu alebo priateľov. Pozrite sa lepšie na naše tipy a triky.

1.
Ešte zamrazené buchty rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne s rozstupmi cca 5cm.

2.
Jedno celé vajce rozšľahajte v cca 2dl vody a potrite dôkladne každú buchtu tak, aby bol celý povrch buchiet potretý.

3.
Nechajte buchty na plechu voľne rozmrazovať cca 3 hodiny. Buchty pred pečením musia dostatočne podkysnúť, dvojnásobne zväčšia svoj objem a rozstupy medzi buchtami sa zmensia na cca 1cm. 

4.
Buchty pečieme cca 15 minút na teplote 175°C. Každá piecka pečie trochu inak, preto je treba prvé pečenie vo vašej piecke odsledovať. Počas pečenia ešte mierne zväčšia svoju veľkosť až sa môžu dotýkať.

5.
Buchty sú hotové vtedy, keď sú rovnomerne dohneda upečené nie len zvrhu, ale aj zospodu.

6.
Odporúčame servírovať posypané s práškovým cukrom. Pri slaných buchtách môžete potrieť roztlačeným cesnakom.

DOBRÚ CHUŤ!